Louwman Museum

Nationaal Automobiel Museum

Louwman Museum bevat een adembenemende collectie van ruim tweehonderdvijftig antieke auto’s die door kenners wordt beschouwd als één van de mooiste collecties ter wereld. Door de unieke verhalen achter elke automobiel en de passie van de museummedewerkers, is het Louwman Museum dé plek voor automobielliefhebbers.

Karakteristiek museum

De automobielen zijn specifiek gevestigd in Den Haag. P.W. Louwman begon in deze stad namelijk de verkoop van Dodge- en Chrysler-automobielen in Nederland. Het museum is speciaal ontworpen voor de collectie en de omgeving. De landschaparchitectuur, die gekenmerkt wordt door de mooie villa’s en het Rijksmonument het Parkflat, komt terug in de architectuur van het Louwman Museum.

Eten en drinken

Na het museumbezoek trek gekregen? Op het Museumplein, gelegen aan het Louwman Museum, kun je terecht bij House of Lords voor een heerlijke lunch. Het Museumplein heeft een sfeervolle jaren 20 uitstraling waarbij de mooie geveltjes van de huizen rondom het plein nog van originele Haagse gebouwen zijn. House of Lords laat je de ambachtelijke kwaliteit en service van vroeger ervaren.

Toegangsprijzen 2019
Entree volwassene: € 16,00
Studenten/CJP:  € 13,00
Entree 13 jaar t/m 18 jaar:  € 8,00
Entree 5 jaar t/m 12 jaar: € 6,00
Entree tot 5 jaar: GRATIS
Parkeren: € 5,00 per auto

Openingstijden
Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Tijdens feestdagen en vakanties gelden in sommige gevallen andere openingstijden dan gebruikelijk.

Openingstijden expositie Louwman Historic Telescopes:
Iedere eerste vrijdag van de maand van 10:00 tot 17:00 uur