Het strand van Katwijk aan zee

De belangrijkste attractie van de badplaats Katwijk aan Zee zijn natuurlijk het strand en de zee.

Katwijk heeft een ongeveer twee kilometerlange wandelboulevard met diverse voorzieningen. Op het ruim vier kilometerlange zandstrand staan tijdens het zomerseizoen (van maart tot oktober) vele strandpaviljoens. Katwijk heeft een levendige jachthaven met een open verbinding naar talrijke watersportgebieden in de regio en daarbuiten. In het winkelcentrum ‘Zeezijde’ achter de Boulevard is het goed winkelen en bovendien is er ’s zomers iedere dinsdag de gezellige toeristenmarkt.

De stranden van Katwijk zijn al diverse keren onderscheiden. In 2018 ontving het strand voor de 11e keer de internationale Blauwe Vlag milieuonderscheiding. Het staat garant voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. In 2017 ontving Katwijk wederom de ‘Quality Coast Award’ voor de hoge kwaliteit van mens- en natuurvriendelijk toerisme.

De stranden worden zomers dagelijks opgeruimd. Bovendien houdt overal de reddingsbrigade een oogje in ’t zeil en waarschuwt men bij gevaarlijke wind en stroming; een fijn en veilig gevoel.